Oprichter Fietstourmalaga.nl

Al 9 jaar verliefd op Málaga

Zestien jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met Málaga. Voor mijn stage van mijn opleiding toerisme werd ik naar Torremolinos gestuurd. Málaga was in die tijd een ex-industriële havenstad die door de toerist werd gemeden. Málaga was vanwege de luchthaven een aankomstplek voor een verblijf ergens anders in de provincie.

Na mijn stage heb ik samen met mijn vriendin 8 jaar lang rondgezworven. Voor werk werden wij de hele wereld over gestuurd. Bijna 9 jaar geleden kwamen wij weer terecht in Málaga. De stad had inmiddels een indrukwekkende transformatie ondergaan. Uiteraard het heerlijke zonnige klimaat is altijd even lekker gebleven. Maar het historische centrum van Málaga was veranderd van een grauwe plek in een levendige, bruisende, en mooie stad vol met restaurantjes en bezienswaardigheden.

Plotsklap waren wij beiden verliefd op Málaga en was dit de plek waar wij niet meer weg wilden en ons vestigden. Nog steeds ben ik net zo verkocht aan deze stad en zijn mensen. Uiteraard is Málaga veel meer dan zon en zee! Een indrukwekkende historie waar volkeren als de Feniciërs, de Romeinen maar vooral de Moren hun sporen hebben nagelaten. Málaga is daarnaast ook lekker eten en drinken. Van authentieke knusse bodegas, op houtskool gegrilde sardientjes in de visserswijken, tot aan heerlijke trendy fusion restaurantjes. Je hebt het allemaal in Málaga.

Cultuur is er in Málaga ook in overvloed met onder andere: het Picasso museum, het Thyssen museum, en het Centre Pompidou. Daarnaast is Málaga ook de gezellige feria in Augustus, de processies tijdens de Semana Santa, nog steeds de siësta tussen 14:00 en 17:00 uur, en het bijna nooit winnende Malaga Club de Futbol!

Meer dan alleen een fietstour

Ik kan je als geen ander een perfect beeld van Malaga geven tijdens onze fietstour. Het is niet alleen de liefde voor Málaga. Ook door mijn Andalusische moeder ken ik de cultuur en de gewoonten van de Malagueños als geen ander. Ik zal je tijdens de fietstocht op leuke wijze het verschil met het dagelijkse leven in Nederland laten zien.

Met een jong en enthousiast team bieden wij deze fietstour in Málaga aan. Wij werken samen met een ‘lokale’ fietsenwinkel opgezet door jonge Malagueños met een passie voor fietsen.

Naast het geven van fietstours in Málaga ben ik aangesloten bij een vereniging van officiële gidsen in Andalusië, voor wie ik af en toe excursies begeleidt. Daarnaast ben ik ook als gids werkzaam voor EF Tours waarvoor ik eens per jaar met Amerikaanse studenten door Europa reis. Verder begeleid ik voetbalteams die vanuit Nederland en de USA & Canada naar Spanje komen. Aan ervaring als gids dus geen gebrek!

Wij proberen meer te bieden dan alleen maar een fietstour van ongeveer 3 uurtjes. Wij willen er voor zorgen dat je verblijf in Málaga onvergetelijk zal zijn. Met onze stadsgids vol met leuke ‘insider’ tips die je gratis ontvangt na de fietstour, en met onze gratis servicedesk proberen wij hier ons steentje aan bij te dragen.

Ik hoop je binnenkort te mogen verwelkomen op onze fietstour in Málaga!

Saludos,

Jordi van de Velde

Fietstocht Malaga Nederlands